2015. január 10., szombat

Gyors update - hello 2015.

Sziasztok,

csak irok par sort, igy az uj ev "alkalmabol", hiszen egy ideje nincs mar frissites - azt kell mondjam, szerencsere-, mert semmi kulonos nem tortenik az anyajegyek ugyeben, csak kisebb dolgok, amik meg sem kozelitik az regi tortenetet es nagyon szeretnem, hogy ez igy is maradjon.

Roviden annyi tortenik, hogy utoljara meg Edinburghban voltam kontrollon honapokkal ezelott, akkor megbeszeltuk, hogy mar nem kell 3 havonta kontrollra jarnom, de ettol fuggetlenul figyeljem oket es ha problema van, akkor a haziorvos intezkedik.
Aztan elkoltoztunk Skociabol Walesbe, itt pedig nagyon sokaig tartott, mire kaptam idopontot a borgyogyaszatra, mivel a foorvos pont akkor ment nyugdijba es az egesz rendszeruk felkavarodott.
Azota jott mar level, ugyhogy a honap kozepen teszek egy latogatast az uj helyen.
Kb. egy honapja a haziorvosnak is megmutattam oket, mert Bogyo sokszor piszkalja oket es nagyon-nagyon idegesito, egy ido utan mar faj. Szerettem volna levetetni oket, mert nagyon zavaro es neha csak utolag veszem eszre, hogy mar ki is kapargatta oket. Az orvos azt mondta, hogy ez nem szamit olyan indoknak, amiert levennek (kivagnak) oket, mert ez csak szepeszeti kerdes. Nyilvan nem szoptatott 17 honapig (es tovabb) es fogalma sincs, hogy milyen erzes ezt naponta 15 alkalommal vegigjatszani, hogy"ne piszkald legyszives, hagyd beken a pottyoket, NE piszkald kerlek, stb.)
Miutan hangsulyoztam neki, hogy szerintem ez nem tul egeszseges az anyajegyeimnek se es hosszu tavon nekem meg idegbajom lesz, annyit hozzafuzott, hogy esetleg o leszedi, de nem kivagja, csak elvagja a felszinnel (es visszanohet, nem megy szovettanra stb).
A vizsgalat alkalmaval egyebkent mindent rendben talalt, amiket megnezettem azoknak nincs baja szerencsere.
Ugyhogy kenytelen voltam "alternativ" megoldast valasztani es almaecetes ecsetelessel azota megszabadultam 5 kisebb (problemamentes) pottytol. Akit erdekel a folyamat, az ra tud keresni a neten (How to remove moles with apple cider vinegar) es le lehet szedni szepen oket, HA ELOTTE ORVOS LATTA ES TELJESEN EGESZSEGESEK!
Tudom, paran azt gondoljak, hogy emeletes barom vagyok, amiert ilyesmivel "jatszom", mert akar elo-rakos is lehet es nagy gondokat okozhatok magamnak, de megmondom oszinten, nyugodt szivvel tettem. Az orvos latta, nekem mukodott es a nyakam egy nagy anyajegy kivetelevel (ami kirohogi az ecsetelest, ugyhogy azt tenyleg valahogy le kell szedetnem), vegre pottymentes. Pici heget hagy a dolog maga utan ami idovel persze elhalvanyul.

Nagyvonalakban ennyi, kivancsi leszek majd az itteni borgyogyaszatra, mert Edinburghban nagyon profik voltak, de itt meg csak kulon borgyogyaszati resz sincs, csak valamivel egybevonva. Nekem igazabol mindegy, csak hozzaerto ember vizsgaljon. Es a paromat ismerve addig nem lesz megnyugodva, ameddig nem a legszakertobb orvos vizsgal meg szemelyesen :)

D-vitamint szedek, szoliba NEM jarok, hulyesegeket mar nem kenek a boromre es igyekszem figyelni az egeszseges taplalkozasra is (ami nem megy olyan jol, mint regebben, de nincs miert szegyenkeznem sem.)

Ezuton kivanok mindannyiotoknak, akik esetleg erre jartatok, egeszseges, sikeres, tudatos, kiegyensulyozott 2015-ot, vigyazzatok az egeszsegetekre, beleertve a lelkit is! Tudom, az nem olyan egyszeru "ebben a vilagban", hogyne tudnam... De az igyekezetnek megvan a gyumolcse.
Terveim az uj evre, hogy tovabbra is tavol tartsam magamtol "a szornyet", azaz mind testileg, mind lelkileg egy vonalon haladva fejlodni, ami szamomra egeszseg-megtarto, sot inkabb egeszseg-fejleszto. Mert van meg hova eljutni, be kell epitenem ujra a mozgast, a csirakat, kevesebb cukrosat enni es tobb organikusat. Hat hajra!


Szep napokat,

Nati

5 megjegyzés:

  1. Szia Nati!
    Örülök, hogy blogot írtál! Nagyon sokat segített, hogy végigcsináljam a 10 hónapig tartó interferon kezelést, és reményt adtál, hogy igen is túl lehet élni! Segítettél felkészülni arra, hogy mi vár rám a kezelés alatt. Köszönöm és jó egészséget! :-) Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Timi, remelem jol vagy es az egesz melanoma sztori mar csak egy emlek a tobbi kozott!
      Kivanom a legjobbakat es soksoksok evig tarto kivalo egeszseget neked :)

      Törlés
  2. Szia,
    remélem azóta is jól vagy. Írhatnál az elmúlt évről. Nálam novemberben diagnosztizálták a melanomát. Minden jó hír erőt ad.
    Zsu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Koszi Zsu az erdeklodest es az emlekeztetot, igazad van, itt az ideje egy evi osszefoglalonak.
      Sajnalom es maximalisan egyutterzek a diagnozisoddal, de tudd, hogy meg tudod csinalni, vegig tudod csinalni, akkor is, ha kokemeny lesz (ha kapsz feront valoszinuleg az lesz) de a vegen nagyon boldog es megkonnyebbult leszel! Addig pedig eron felul kitartani es elni akarni de nagyon.
      Barmikor, ha irni szeretnel, akkor csak nyugodtan. :)

      Udv,

      Nati

      Törlés